€15,75
Excl. BTW: €13,02
- Excl. BTW:
- €13,02
- Model:
- 2019 Poderi Roset Barbera d'Alba Superiore
- Levertijd:
- 1-2 werkdagen
Omschrijving
2019 Poderi Roset – Barbera d’Alba DOC
Proefnotitie
De Barbera d’Alba van Poderi Roset mag met recht een topwijn voor een zeer aantrekkelijke prijs genoemd worden. De druiven worden na vergisting 10 maanden in Frans en Sloveens eiken gerijpt, waarna ze worden overgebracht naar de grotere houten “tonno’s”. Hier rijpt de wijn nog eens 8 maanden verder. Na de houtrijping volgt nog een periode van zo’n 6 maanden op fles. De kleur is donker, robijnrood met licht paarse gloed als van een rijpe kers. In de neus herkennen we turf. De aroma’s zijn zoals je verwacht van deze barbera met veel fruit van aardbei, zwarte bes, kersen en zelfs een hint van pruim. De kruidige tonen uitten zich in nootmuskaat, vanille en wat lichte kruidnagel. De wijn heeft een middellange afdronk.
Wijn-spijs advies
Voor deze barbera is het natuurlijk zeer passend om voor klassieke Piemontese gerechten te kiezen als begeleider. Het vlees van parelhoen heeft een zachte, kruidige smaak die heel goed naast de barbera past. Verder natuurlijk een pasta of risotto met truffel en een stevige kaas zoals parmesan of gorgonzola kan een uitstekende combinatie vormen.
Informatie over het wijnhuis
De boerderij van Silvio Buscia ligt midden in de gemeente Verduno, in het zuiden van Piemonte. Toen ik er voor het eerst kwam was Silvio zelf nog druk met het sleutelen aan 1 van zijn 5 tractors. Dit laat perfect zien waar de passies van deze wijnmaker liggen: bij alles wat er van zijn land komt. Silvio verbouwt naast zijn druiven ook nog de bekende hazelnoten uit Piemonte. Vroeger werden de druiven die op het land van de familie Buscia werden verbouwd direct doorverkocht aan de grotere producenten in de regio. Silvio, die al vroeg een passie voor wijn ontwikkelde, besloot na zijn opleiding tot wijnmaker zelf wijn te gaan maken. De kwaliteit van de wijngaarden van de familie was immers zeer hoog. Poderi Roset is een kleine producent, slechts 25.000 flessen per jaar worden geproduceerd.
Er worden zeer toegankelijke Dolcetto en Barbera’s gemaakt, maar ook Barolo’s van heel hoge kwaliteit. Een prachtige verassing is de Verduno Pelaverga. De pelaverga druif groeit enkel en alleen in de kleine gemeenschap Verduno. Poderi Roset heeft een van de weinige wijngaarden waar deze druif zich prachtig ontwikkeld. Dit gecombineerd met de uitstekende wijnmakers kwaliteiten van Silvio zorgt voor een mooie fruitige rode wijn met een volle smaak. Ideaal voor wijn-spijs combinaties, maar ook om zo van te genieten.
Druivenras | 100% barbera |
Wijnhuis | Poderi Roset |
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Jaartal | 2019 |
Kleur | Rood |
Inhoud | 0,75l |
Alcohol | 14% |
Serveertemperatuur | 16 – 18 graden |
Schenkadvies | Nu – 2026 |
Proefnotitie
De Barbera d’Alba van Poderi Roset mag met recht een topwijn voor een zeer aantrekkelijke prijs genoemd worden. De druiven worden na vergisting 10 maanden in Frans en Sloveens eiken gerijpt, waarna ze worden overgebracht naar de grotere houten “tonno’s”. Hier rijpt de wijn nog eens 8 maanden verder. Na de houtrijping volgt nog een periode van zo’n 6 maanden op fles. De kleur is donker, robijnrood met licht paarse gloed als van een rijpe kers. In de neus herkennen we turf. De aroma’s zijn zoals je verwacht van deze barbera met veel fruit van aardbei, zwarte bes, kersen en zelfs een hint van pruim. De kruidige tonen uitten zich in nootmuskaat, vanille en wat lichte kruidnagel. De wijn heeft een middellange afdronk.
Wijn-spijs advies
Voor deze barbera is het natuurlijk zeer passend om voor klassieke Piemontese gerechten te kiezen als begeleider. Het vlees van parelhoen heeft een zachte, kruidige smaak die heel goed naast de barbera past. Verder natuurlijk een pasta of risotto met truffel en een stevige kaas zoals parmesan of gorgonzola kan een uitstekende combinatie vormen.
Informatie over het wijnhuis
De boerderij van Silvio Buscia ligt midden in de gemeente Verduno, in het zuiden van Piemonte. Toen ik er voor het eerst kwam was Silvio zelf nog druk met het sleutelen aan 1 van zijn 5 tractors. Dit laat perfect zien waar de passies van deze wijnmaker liggen: bij alles wat er van zijn land komt. Silvio verbouwt naast zijn druiven ook nog de bekende hazelnoten uit Piemonte. Vroeger werden de druiven die op het land van de familie Buscia werden verbouwd direct doorverkocht aan de grotere producenten in de regio. Silvio, die al vroeg een passie voor wijn ontwikkelde, besloot na zijn opleiding tot wijnmaker zelf wijn te gaan maken. De kwaliteit van de wijngaarden van de familie was immers zeer hoog. Poderi Roset is een kleine producent, slechts 25.000 flessen per jaar worden geproduceerd.
Er worden zeer toegankelijke Dolcetto en Barbera’s gemaakt, maar ook Barolo’s van heel hoge kwaliteit. Een prachtige verassing is de Verduno Pelaverga. De pelaverga druif groeit enkel en alleen in de kleine gemeenschap Verduno. Poderi Roset heeft een van de weinige wijngaarden waar deze druif zich prachtig ontwikkeld. Dit gecombineerd met de uitstekende wijnmakers kwaliteiten van Silvio zorgt voor een mooie fruitige rode wijn met een volle smaak. Ideaal voor wijn-spijs combinaties, maar ook om zo van te genieten.