€11,75
Excl. BTW: €9,71
- Excl. BTW:
- €9,71
- Model:
- 2018 Poderi Roset Dolcetto d'Alba
- Levertijd:
- 1-2 werkdagen
Omschrijving
2018 Poderi Roset – Dolcetto d’Alba DOC
Proefnotitie
De Dolcetto d’Alba wordt na vergisting 9 maanden in grote stalen tanks opgevoed waarna een korte periode van 3 maanden flesrijping volgt. De kleur is helder rood met een paarse gloed. De smaak is fruitig met mooie frisse zuren, herkenbaar zijn tonen van framboos, kers en vanille. De afdronk is middelkort.
Wijn-spijs advies
Voor deze klassieke Dolcetto d’Alba kunnen we kiezen voor klassieke Italiaanse gerechten, maar ook voor andere stijlen keuken. We baseren onze richting eigenlijk vooral op de frisse zuren en de fruitigheid van deze wijn. Tomaten combineren heel mooi, evenals bijvoorbeeld rode bieten. Een klassieke lasagne, pasta met tomatensaus of risotto met tomaten doen het erg goed tegenover de Dolcetto. Vegetarische gerechten zijn ook goed te combineren, denk bijvoorbeeld aan een mooie borsjtj, of een antipasti met citroen dressing of ceviche.
Informatie over het wijnhuis
De boerderij van Silvio Buscia ligt midden in de gemeente Verduno, in het zuiden van Piemonte. Toen ik er voor het eerst kwam was Silvio zelf nog druk met het sleutelen aan 1 van zijn 5 tractors. Dit laat perfect zien waar de passies van deze wijnmaker liggen: bij alles wat er van zijn land komt. Silvio verbouwt naast zijn druiven ook nog de bekende hazelnoten uit Piemonte. Vroeger werden de druiven die op het land van de familie Buscia werden verbouwd direct doorverkocht aan de grotere producenten in de regio. Silvio, die al vroeg een passie voor wijn ontwikkelde, besloot na zijn opleiding tot wijnmaker zelf wijn te gaan maken. De kwaliteit van de wijngaarden van de familie was immers zeer hoog. Poderi Roset is een kleine producent, slechts 25.000 flessen per jaar worden geproduceerd.
Er worden zeer toegankelijke Dolcetto en Barbera’s gemaakt, maar ook Barolo’s van heel hoge kwaliteit. Een prachtige verassing is de Verduno Pelaverga. De pelaverga druif groeit enkel en alleen in de kleine gemeenschap Verduno. Poderi Roset heeft een van de weinige wijngaarden waar deze druif zich prachtig ontwikkeld. Dit gecombineerd met de uitstekende wijnmakers kwaliteiten van Silvio zorgt voor een mooie fruitige rode wijn met een volle smaak. Ideaal voor wijn-spijs combinaties, maar ook om zo van te genieten.
Druivenras | 100% dolcetto |
Wijnhuis | Poderi Roset |
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Jaartal | 2018 |
Kleur | Rood |
Inhoud | 0,75l |
Alcohol | 13% |
Serveertemperatuur | 16 – 18 graden |
Schenkadvies | Nu – 2023 |
Proefnotitie
De Dolcetto d’Alba wordt na vergisting 9 maanden in grote stalen tanks opgevoed waarna een korte periode van 3 maanden flesrijping volgt. De kleur is helder rood met een paarse gloed. De smaak is fruitig met mooie frisse zuren, herkenbaar zijn tonen van framboos, kers en vanille. De afdronk is middelkort.
Wijn-spijs advies
Voor deze klassieke Dolcetto d’Alba kunnen we kiezen voor klassieke Italiaanse gerechten, maar ook voor andere stijlen keuken. We baseren onze richting eigenlijk vooral op de frisse zuren en de fruitigheid van deze wijn. Tomaten combineren heel mooi, evenals bijvoorbeeld rode bieten. Een klassieke lasagne, pasta met tomatensaus of risotto met tomaten doen het erg goed tegenover de Dolcetto. Vegetarische gerechten zijn ook goed te combineren, denk bijvoorbeeld aan een mooie borsjtj, of een antipasti met citroen dressing of ceviche.
Informatie over het wijnhuis
De boerderij van Silvio Buscia ligt midden in de gemeente Verduno, in het zuiden van Piemonte. Toen ik er voor het eerst kwam was Silvio zelf nog druk met het sleutelen aan 1 van zijn 5 tractors. Dit laat perfect zien waar de passies van deze wijnmaker liggen: bij alles wat er van zijn land komt. Silvio verbouwt naast zijn druiven ook nog de bekende hazelnoten uit Piemonte. Vroeger werden de druiven die op het land van de familie Buscia werden verbouwd direct doorverkocht aan de grotere producenten in de regio. Silvio, die al vroeg een passie voor wijn ontwikkelde, besloot na zijn opleiding tot wijnmaker zelf wijn te gaan maken. De kwaliteit van de wijngaarden van de familie was immers zeer hoog. Poderi Roset is een kleine producent, slechts 25.000 flessen per jaar worden geproduceerd.
Er worden zeer toegankelijke Dolcetto en Barbera’s gemaakt, maar ook Barolo’s van heel hoge kwaliteit. Een prachtige verassing is de Verduno Pelaverga. De pelaverga druif groeit enkel en alleen in de kleine gemeenschap Verduno. Poderi Roset heeft een van de weinige wijngaarden waar deze druif zich prachtig ontwikkeld. Dit gecombineerd met de uitstekende wijnmakers kwaliteiten van Silvio zorgt voor een mooie fruitige rode wijn met een volle smaak. Ideaal voor wijn-spijs combinaties, maar ook om zo van te genieten.