€11,95
Excl. BTW: €9,88
- Excl. BTW:
- €9,88
- Model:
- 2018 Tenuta Travaglino Moranda Frizzante
- Levertijd:
- 1-2 werkdagen
Omschrijving
2018 Tenuta Travaglino – Moranda - Bonarda dell’Oltrepò Pavese DOC
Proefnotitie
De croatina, lokaal ook wel bonarda genoemd, is een typisch inheems druivenras uit Lombardije. Deze Moranda wijn ondergaat eerst een vergisting en rijping in grote stalen tanks voor een periode van 2 maanden. Daarna volgt een tweede fermentatie op de overgebleven suikers en 4 maanden rijping op de lie (gistcellen) in de fles. Hierdoor ontstaat ook het kenmerkende licht mousserende karakter van deze wijn, vandaar ook de benaming frizzante. De kleur is donker rood met een licht paarse gloed. De bonarda heeft een fijne mousse met veel aroma’s van kers, pruim en zwarte bes. De wijn is fris met een droge, middelkorte afdronk.
Wijn-spijs advies
De Moranda Bonarda kan licht gekoeld als aperitief worden gedronken, zeker een mooie combinatie als er een plankje met charcuterie en kaasjes bij geserveerd worden. Rond de 14 graden is deze wijn bij ravioli met rundvlees of een risotto een hele opvallende begeleider.
Informatie over het wijnhuis
Zodra je door Calvignano rijdt, gelegen in Oltrepò, in het westen van Lombardije tegen de grens met Piemonte aan, waan je je in een wijnliefhebbers’ droom. Glooiende groene hellingen met afwisselende wijngaarden. Daar ligt het oude klooster van Tenuta Travaglino waar wijnmaker Achille Bergamo zijn kunsten vertoond.
Bij Tenuta Travaglino worden ongeveer 200.000 flessen per jaar geproduceerd en het wijnhuis valt daarmee in de middelgrote categorie. Echter, toen ik er was viel me op hoe persoonlijk en met passie er gewerkt wordt. Het assortiment bestaat voornamelijk uit de bekende druiven uit de regio: pinot grigio, riesling renano (rijnriesling), pinot nero (ook wit!) en croatina.
Druivenras | 100% croatina |
Wijnhuis | Tenuta Travaglino |
Land | Italië |
Regio | Lombardije |
Jaartal | 2018 |
Kleur | Rood, licht mousserend |
Inhoud | 0,75l |
Alcohol | 13,5% |
Serveertemperatuur | 10 – 14 graden |
Schenkadvies | Nu – 2023 |
Proefnotitie
De croatina, lokaal ook wel bonarda genoemd, is een typisch inheems druivenras uit Lombardije. Deze Moranda wijn ondergaat eerst een vergisting en rijping in grote stalen tanks voor een periode van 2 maanden. Daarna volgt een tweede fermentatie op de overgebleven suikers en 4 maanden rijping op de lie (gistcellen) in de fles. Hierdoor ontstaat ook het kenmerkende licht mousserende karakter van deze wijn, vandaar ook de benaming frizzante. De kleur is donker rood met een licht paarse gloed. De bonarda heeft een fijne mousse met veel aroma’s van kers, pruim en zwarte bes. De wijn is fris met een droge, middelkorte afdronk.
Wijn-spijs advies
De Moranda Bonarda kan licht gekoeld als aperitief worden gedronken, zeker een mooie combinatie als er een plankje met charcuterie en kaasjes bij geserveerd worden. Rond de 14 graden is deze wijn bij ravioli met rundvlees of een risotto een hele opvallende begeleider.
Informatie over het wijnhuis
Zodra je door Calvignano rijdt, gelegen in Oltrepò, in het westen van Lombardije tegen de grens met Piemonte aan, waan je je in een wijnliefhebbers’ droom. Glooiende groene hellingen met afwisselende wijngaarden. Daar ligt het oude klooster van Tenuta Travaglino waar wijnmaker Achille Bergamo zijn kunsten vertoond.
Bij Tenuta Travaglino worden ongeveer 200.000 flessen per jaar geproduceerd en het wijnhuis valt daarmee in de middelgrote categorie. Echter, toen ik er was viel me op hoe persoonlijk en met passie er gewerkt wordt. Het assortiment bestaat voornamelijk uit de bekende druiven uit de regio: pinot grigio, riesling renano (rijnriesling), pinot nero (ook wit!) en croatina.