€29,50
Excl. BTW: €24,38
- Excl. BTW:
- €24,38
- Model:
- NV Tenuta Travaglino Cuvee 59
- Levertijd:
- 1-2 werkdagen
Omschrijving
Proefnotitie
De Cuvée 59 wordt volgens de Metodo Classico gemaakt, dit houdt in dat de wijn een tweede vergisting op fles krijgt waarin de Co2 wordt opgenomen in de wijn en dus de bekende bubbels ontstaan. Deze wijn wordt na het persen van de druiven eerst 9 maanden in stalen vaten gerijpt, waarna de eerdergenoemde tweede vergisting 24 maanden op fles plaatsvindt. Qua suikergehalte is de Cuvée 59 een Brut te noemen. De kleur is helder, lichtgeel. We herkennen aroma’s van perzik met frisse tonen van limoen en appel. De wijn heeft een fijne, middellange afdronk.
Wijn-spijs advies
De mousserende Cuvée 59 is een uitstekend aperitief en een mooie sparkling om te drinken bij speciale gelegenheden. Als u er iets te eten tegenover wilt zetten, denk dan aan allerhande zeevruchten zoals oesters, garnalen, mosselen, scheermessen, coquilles en vongole.
Informatie over het wijnhuis
Zodra je door Calvignano rijdt, gelegen in Oltrepò, in het westen van Lombardije tegen de grens met Piemonte aan, waan je je in een wijnliefhebbers’ droom. Glooiende groene hellingen met afwisselende wijngaarden. Daar ligt het oude klooster van Tenuta Travaglino waar wijnmaker Achille Bergamo zijn kunsten vertoond.
Bij Tenuta Travaglino worden ongeveer 200.000 flessen per jaar geproduceerd en het wijnhuis valt daarmee in de middelgrote categorie. Echter, toen ik er was viel me op hoe persoonlijk en met passie er gewerkt wordt. Het assortiment bestaat voornamelijk uit de bekende druiven uit de regio: pinot grigio, riesling renano (rijnriesling), pinot nero (ook wit!) en croatina.
NV Tenuta Travaglino – Cuvée 59 - Oltrepò Pavese Metodo Classico DOCG
Druivenras | 85% pinot noir, 15% chardonnay |
Wijnhuis | Tenuta Travaglino |
Land | Italië |
Regio | Lombardije |
Jaartal | NV |
Kleur | Wit, mousserend |
Inhoud | 0,75l |
Alcohol | 12,5% |
Serveertemperatuur | 8 – 12 graden |
Schenkadvies | Nu – 2030 |
Proefnotitie
De Cuvée 59 wordt volgens de Metodo Classico gemaakt, dit houdt in dat de wijn een tweede vergisting op fles krijgt waarin de Co2 wordt opgenomen in de wijn en dus de bekende bubbels ontstaan. Deze wijn wordt na het persen van de druiven eerst 9 maanden in stalen vaten gerijpt, waarna de eerdergenoemde tweede vergisting 24 maanden op fles plaatsvindt. Qua suikergehalte is de Cuvée 59 een Brut te noemen. De kleur is helder, lichtgeel. We herkennen aroma’s van perzik met frisse tonen van limoen en appel. De wijn heeft een fijne, middellange afdronk.
Wijn-spijs advies
De mousserende Cuvée 59 is een uitstekend aperitief en een mooie sparkling om te drinken bij speciale gelegenheden. Als u er iets te eten tegenover wilt zetten, denk dan aan allerhande zeevruchten zoals oesters, garnalen, mosselen, scheermessen, coquilles en vongole.
Informatie over het wijnhuis
Zodra je door Calvignano rijdt, gelegen in Oltrepò, in het westen van Lombardije tegen de grens met Piemonte aan, waan je je in een wijnliefhebbers’ droom. Glooiende groene hellingen met afwisselende wijngaarden. Daar ligt het oude klooster van Tenuta Travaglino waar wijnmaker Achille Bergamo zijn kunsten vertoond.
Bij Tenuta Travaglino worden ongeveer 200.000 flessen per jaar geproduceerd en het wijnhuis valt daarmee in de middelgrote categorie. Echter, toen ik er was viel me op hoe persoonlijk en met passie er gewerkt wordt. Het assortiment bestaat voornamelijk uit de bekende druiven uit de regio: pinot grigio, riesling renano (rijnriesling), pinot nero (ook wit!) en croatina.