€22,00
Excl. BTW: €18,18
- Excl. BTW:
- €18,18
- Model:
- 2016 Querce Bettina Rosso di Montalcino
- Levertijd:
- 1-2 werkdagen
Omschrijving
2016 Querce Bettina – Rosso di Montalcino DOC
Proefnotitie
De Rosso di Montalcino wordt eerst 12 maanden in stalen tanks gerijpt, waarna de wijn wordt overgebracht in Frans eikenhouten vaten van 500 liter voor eveneens 12 maanden. Daarna volgt een flesrijping van 8 maanden. Hierdoor wordt een lichtere wijn gemaakt dan de brunello met iets hogere tannines, maar nog steeds een goed rijpingspotentieel van een jaar of tien. De wijn is helder, donkerrood. Er is veel rood fruit te herkennen, aardbei, aalbes, framboos en ook wat kers. De kruidige tonen zijn voornamelijk peper, leer en vanille. De wijn heeft een middellange afdronk.
Wijn-spijs advies
Voor de Rosso di Montalcino kijken we voornamelijk naar gekruide gerechten met vlees. Lamsvlees, of lamsstoof bijvoorbeeld geeft veel kruidige smaak die goed met de Rosso combineert. Echter, voor vegetarische gerechten biedt deze wijn ook veel mogelijkheden. Denk maar eens aan gevulde portobello. Een stevig gerecht waarin misschien een wat kruidigere kaas gebruikt wordt met een volle romige vulling biedt veel mogelijkheden. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een pasta gerecht met paddenstoelen.
Informatie over het wijnhuis
Het wijnhuis Querce Bettina bestaat sinds 1995. Er staat ongeveer 2.4 hectare aan sangiovese grosso druiven aangeplant, waavan 1 hectare wordt gebruikt voor de klassieke Brunello di Montalcino. Daarnaast wordt ook de zeer toegankelijke Rosso di Montalcino aangeboden. Deze wordt iets korter gerijpt en blijft daardoor wat lichter in de smaak. De opbrengst per hectare is laag, de kwaliteit daardoor zeer hoog, waardoor er slechts 15.000 flessen per jaar worden geproduceerd.
Druivenras | 100% sangiovese |
Wijnhuis | Querce Bettina |
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Jaartal | 2016 |
Kleur | Rood |
Inhoud | 0,75l |
Alcohol | 14% |
Serveertemperatuur | 16 – 18 graden |
Schenkadvies | Nu – 2026 |
Proefnotitie
De Rosso di Montalcino wordt eerst 12 maanden in stalen tanks gerijpt, waarna de wijn wordt overgebracht in Frans eikenhouten vaten van 500 liter voor eveneens 12 maanden. Daarna volgt een flesrijping van 8 maanden. Hierdoor wordt een lichtere wijn gemaakt dan de brunello met iets hogere tannines, maar nog steeds een goed rijpingspotentieel van een jaar of tien. De wijn is helder, donkerrood. Er is veel rood fruit te herkennen, aardbei, aalbes, framboos en ook wat kers. De kruidige tonen zijn voornamelijk peper, leer en vanille. De wijn heeft een middellange afdronk.
Wijn-spijs advies
Voor de Rosso di Montalcino kijken we voornamelijk naar gekruide gerechten met vlees. Lamsvlees, of lamsstoof bijvoorbeeld geeft veel kruidige smaak die goed met de Rosso combineert. Echter, voor vegetarische gerechten biedt deze wijn ook veel mogelijkheden. Denk maar eens aan gevulde portobello. Een stevig gerecht waarin misschien een wat kruidigere kaas gebruikt wordt met een volle romige vulling biedt veel mogelijkheden. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een pasta gerecht met paddenstoelen.
Informatie over het wijnhuis
Het wijnhuis Querce Bettina bestaat sinds 1995. Er staat ongeveer 2.4 hectare aan sangiovese grosso druiven aangeplant, waavan 1 hectare wordt gebruikt voor de klassieke Brunello di Montalcino. Daarnaast wordt ook de zeer toegankelijke Rosso di Montalcino aangeboden. Deze wordt iets korter gerijpt en blijft daardoor wat lichter in de smaak. De opbrengst per hectare is laag, de kwaliteit daardoor zeer hoog, waardoor er slechts 15.000 flessen per jaar worden geproduceerd.